Crna hronika

Velika akcija u Baru: Pretreseno 15 stanova, zaplijenjen arsenal oružja

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar izvršili su jutros pretres stanova i drugih prostorija na 15 lokacija koje koriste 10 lica i pronašli i oduzeli 10 komada oružja i municiju, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Velika akcija u Baru: Pretreseno 15 stanova, zaplijenjen arsenal oružja
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Bar su, u sadejstvu sa Sektorom kriminalističke policije, 29.11.2016. godine u jutarnjim časovima, postupajući na osnovu operativnih saznanja, po pismenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Baru a uz saglasnost državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, izvršili planiranu akciju u sklopu koje je izvršen pretres stanova i drugih prostorija na 15 različitih lokacija a koja koriste 10 lica koja su iz određenih razloga interesantna za službu.

Pretresima je pronađeno i oduzeto: šest pištolja različitih kalibara, gasni pištolj, tri puške, veliki broj municije kao i veći broj mobilnih telefona i SIM kartica.

Akcija je izvedena u cilju provjere prikupljenih operativnih saznanja i obezbjeđivanja dokaza, a u vezi rasvijetljavanja teških krivičnih dijela počinjenih na teritoriji Bara u prethodnom periodu.

Protiv određenog broja lica biće procesuirane odgovarajuće prijave.

U akciji su učestvovali i službenici Posebne jedinice policije, službenici Sektora granične policije, kao i vodiči službenih pasa sa psima koji su obučeni za pronalaženje droge, oružja i eksploziva.

Portal Analitika