Politika

Vučinović najstarija, Šehović najmlađi ministar u Vladi premijera Markovića

Najmlađi ministar u Vladi premijera Duška Markovića je ministar prosvjete Damir Šehović (35), a najstarija je ministarka bez portfelja Marija Vučinović, koja je napunila 58 godina. U svjetskim okvirima, ovo je prilično mlada Vlada budući da ministarka Dragica Sekulić ima 36 godina koliko ima i ministar sporta Nikola Janović.
Vučinović najstarija, Šehović najmlađi ministar u Vladi premijera Markovića
Portal AnalitikaIzvor

Vučinović je rođena 30.01. 1958. godine u Rijeci. Završila je Tehnički fakultet u Rijeci – i stekla zvanje diplomiranog inženjera brodogradnje. Radila u Jadranskom brodogradilištu u Bijeloj i Javnom preduzeću Vodovod u Tivtu. Od 2005. godine obavlja dužnost predsjednice stranke Hrvatska građanska inicijativa. Bila je član Hrvatsko-crnogorskog međudržavnog savjeta. Obavljala je funkciju ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Šehović je rođen 22.06. 1981. godine u Beranama. Doktor je ekonomskih nauka, i saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Od marta 2008. do maja 2009. godine je bio vršilac dužnosti sekretara ministarstva finansija. Od 2009. do 2016. godine je bio poslanik u Skupštini Crne Gore.

Zanimljivo je da je premijer Marković, takođe, napunio 58 godina.

P.Z.

Portal Analitika