Crna hronika

Šofranac poslat u Spuž jer je obezbjeđenju "Buda bara" prijetio pištoljem

Podgoričaninu Marku Šofrancu sudija za istrage Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je ugrozio sigurnost radnika obezbjeđenja popularnog gradskog kluba "Buda bar", navode Dnevne novine.
Šofranac poslat u Spuž jer je obezbjeđenju "Buda bara" prijetio pištoljem
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da je Šofranac to učinio potezanjem pištolja na radnika obezbjeđenja M.V., revoltiran zato što mu ovaj nije dozvolio da u trenerci uđe u lokal za vrijeme nastupa pjevačice Nataše Bekvalac. Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti su odmah nakon prijave, u noći između srijede i četvrtka, krenuli u potragu za njim. Međutim, pretpostavlja se da se skrivao i uhapšen je u petak, ali kod njega nije pronađeno sporno oružje.

Šofranac je poznat po tome da u brojnim podgoričkim lokalima pravi probleme vlasnicima i osoblju, izbjegavajući da plati račune, reketira, prijeti i ucjenjuje, ali mnogi se ne usuđuju da podnesu zvaničnu prijavu. On je privođen i prije dvadesetak dana zbog batinanja dvojice mladića B.M. (24) i D.H. (25) u Bokeškoj ulici, navodno zato što mu je zasmetao pogled jednog od njih, dok su ispijali piće za šankom restorana "Štrudla". Sačekao ih je vani, a onda ih je, kako se sumnja, zajedno sa još jednom osobom pretukao, slomivši nos jednoj od žrtava.

Službenici CB Podgorica podnijeli su u junu krivičnu prijavu protiv Šofranc,a nakon što je iz Forenzičkog centra u Danilovgradu stigao nalaz da DNK pronađen na odbačenom pištolju, koji je nađen prošlog ljeta u blizini kafića "Grinič" u Podgorici, pripada njemu.Pištolj je nađen u jarku dvadesetak metara od lokala u kojem je obavljena racija. Pištolj je poslat u Forenzički centar i nakon vještačenja utvrđeno je da pripada Šofrancu Krajem aprila ove godine nepravosnažnom presudom osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu i deset mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu u julu 2012.    godine kada je sa pripadnicima "zagoričke grupe" brutalno pretukao dva radnika bazena, kao i jednog posjetioca.

Takođe, nedavno je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog pronađenih otisaka na pištolju, koji je bio sakriven u ukradenom motociklu, nađenom na području Virpazara.              

Dnevne novine

Portal Analitika