Crna hronika

Optuženi za ubistvo Jovanovića: Neka lažu koliko hoće, neću više dolaziti na suđenja!

Tri svjedoka kazala su juče u Višem sudu da ne znaju ko je 26. septembra prošle godine na Paštrovačkoj gori ubio 35-godišnjeg Budvanina Jova Jovanovića. Zbog ubistva Jovanovića pred vijećem Predraga Tabaša sudi se Marku Mitroviću (49). Mladen Kalađurđević, koji je bio kum sa Jovanovićem, kazao je da ostaje pri iskazu koji je dao pred tužiocem. Svjedok je u istrazi tvrdio da je dan prije nego je pronađeno tijelo Jovanovića, odnosno 27. septembra prošle godine sreo Mitrovića.
Optuženi za ubistvo Jovanovića: Neka lažu koliko hoće, neću više dolaziti na suđenja!
Portal AnalitikaIzvor

“Tada me je Mitrović uputio ka selu Čelobrdo da tražim Jova sporednim putevima, a koliko se sjećam nijesam ga pitao zašto baš tuda da ga tražimo”, naveo je Kalađurđević.

 Nakon što je tijelo pronađeno, kako je svjedok ispričao u istrazi, sa Tomom Jovanovićem, bratom pokojnog Jova, otišao je u kancelariju.

“Tomo, Grk Monolis i ja smo bili u Jovovoj kancelariji i pričali smo šta se dogodilo. U jednom trenutku Tomo je uzeo neko pismo i počeo da plače. Ja sam to pismo pročitao, a sve je to bilo dan nakon što je Jovo pronađen”,  ispričao je Kalađurđević.

Svjedok juče nije rekao šta je pisalo u pismu, ali su mediji ranije objavili kako je Jovanović ostavio bratu poruku u kojoj je pisalo da je ,,ako mu se nešto desi, za to kriv optuženi Marko Mitrović“.

Optuženi Mitrović prigovorio je iskazu svjedoka uz konstataciju da je nemoguće da su baš oni našli pismo.

 “Neka lažu koliko hoće. Ne mogu više da ih slušam. Neću više ni dolaziti na suđenja”, kazao je Mitrović.

Sudija Tabaš ga je upozorio da po zakonu mora da prisustvuje suđenju. I svjedok Radovan Zec, koji je radio sa pokojnim Jovanovićem, ostao je pri ranijem iskazu datom kod tužioca. On je tada ispričao da je posljednji put Jova vidio oko 18.30 časova, te i da ništa neobično kod njega nije primijetio.

“Ja i kolega Mladen smo otišli prije 19 časova jer smo imali vožnju i kada smo se vratili Jova nije bilo. Po povratku smo zatekli njegovog brata Toma koji je rekao da mu je Jovo ostavio telefone. Tada ga nijesam pitao zašto mu je ostavio telefon”, kazao je svjedok.

Vjenčani kum pokojnog Jovanovića, Savo Anđu ponovio je kao i ostala dva svjedoka da ostaje pri iskazu koji je dao tokom istrage. On je kod tužioca ispričao da Jovo nije bio u sukobu ni s kim, ali da je znao da se družio sa Mitrovićem.

“Ne znam da li je među Mitrovićem i Jovom bilo problema. Tog dana kada sam saznao za smrt kuma osjećao sam se kao da sam izgubio brata”, dodao je Anđu. 

Pobjeda

Portal Analitika