Crna hronika

Vušurović: Kunem se u očev grob da nijesam nabavljao drogu

Igor Vušurović negirao je juče u Višem sudu da ima bilo kakve veze sa prodajom droge, tvrdeći da nije kupio i prevozio „smješu“ za optuženog Duška Martinovića.
Vušurović: Kunem se u očev grob da nijesam nabavljao drogu
Portal AnalitikaIzvor

 Duško Martinović se tereti da je početkom maja 2015. godine ogranizovao međunarodnu kriminalnu organizaciju koja se u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Holandiji, bavila švercom narkotika.

U ovom predmetu Marija Milanović i Namik Selmani dobili su status svjedoka saradnika.   “Kunem se u djecu i očev grob da nijesam prevozio robu. Ako se utvrdi da sam kriv, tražim za sebe najtežu kaznu. A za Dejana Jablana znam da će da zaključi sporazum o priznanju krivice. Dok smo šetali u pritvoru to mi je rekao”,  pojasnio je Vušurović.

Dodao je da mu je „Jablan ispričao da ga je tužiteljka ubjeđivala za sporazumno priznanje krivice“.

On je podlegao pritisku i potpisao je sporazum.

“Pozovite ga da se suočimo jer je potpisao laž”,  kazao je Vušurović.

Pojašnjavajući šta se dogodilo 6. maja 2015. godine, Vušurović je ispričao da ga je Duško Martinović zamolio da mu nabavi smješu, koja se svuda u Evropi nabavlja u legalnoj prodaji u biljnim apotekama.  “Otišao sam iznajmljenim vozilom rentakar „mazdom“ na sjever Crne Gore i kada sam bio blizu Rožaja, Duško me pozvao da mu ne treba ništa. Ja nijesam znao da će Duško Martinović da kupuje heroin”, kazao je Vušurović.

On je tvrdio da nema nikakve veze sa heroinom, niti je ikada imao. “Da je „mazdom“ prevožen heroin, saznao sam nakon tri-četiri mjeseca u istražnom zatvoru od Jablana”,  istakao je Vušurović. Njegov branilac, advokat Borisav Radović kazao je da su njegovom klijentu povrijeđena prava na odbranu prilikom potvrđivanja optužnice.

Optuženi Vaso Perović, kao i Vušurović tvrdio je da nije kriv, te i da ne razumije optužnicu. Dugo vremena, kako kaže, nije bio u Crnoj Gori i došao je da posjeti majku, a ne da se bavi kriminalom.

“Nikako ne mogu da prihvatim da sam član kriminalne grupe, jer poznajem samo Duška Martinovića. Kod mene ništa nije nađeno. Tačno je da sam imao određene prestupe i sve kazne sam odležao u Crnoj Gori”, naveo je Perović.

 On je rekao da poznaje Rebeku Šor iz Holandije i da zna kako se na Jazu sastala sa Duškom Martinovićem i njegovom porodicom.

“Nije mi jasno kako je tužiteljka zaključila da su oni dogovarali trgovinu drogom”,  naveo je Perović.  Odgovarajući na pitanje specijalne tužiteljke Mire Samardžić, Duško Martinović je pojasnio da je pitao Jova Martinovića da li zna nekog u Albaniji ko se bavi nabavkom marihuane.

“Pitao sam ga jer je novinar istraživač. Rekao je da ne može da mi nabavi nikakav kontakt, zato što on ne zna albanski jezik, već da sve ide preko prevodilaca”,  kazao je Martinović. On je naveo da je kupio 20 kilograma marihuane, te i da je u nabavku bio uključen i Nalik Selmanović. “Kada sam se sreo sa Jovom Martinovićem u Ulcinju, gdje me povezao sa Selmanovićem, doslovce je rekao: ,,Momci, ne želim da znam bilo što u vezi vašeg dogovora. Ja sam protiv toga“ - dodao je Martinović

Pobjeda

Portal Analitika