Abiznis

"Organska poljoprivreda" na Vranjini 1, 2. i 3. decembra

U okviru projekta „Pelikan selo“ čiji je donator Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore organizovaće trodnevnu radionicu na temu „Organska poljoprivreda“. Radionica će održavati u Sali za sastanke u Upravnoj zgradi NP Skadarsko jezero na Vranjini 1, 2. i 3. decembra tekuće godine sa početkom u 11 časova.
"Organska poljoprivreda" na Vranjini 1, 2. i 3. decembra
Portal AnalitikaIzvor

Cilj radionice je da se lokalni poljoprivredni proizvođači ohrabre da se bave organskim uzgojem poljoprivrednih proizvoda. Na radionici će se ukazati na prednosti koji nudi organska proizvodnja, njen značaj za zaštićeno područje i razvoj održivog turizma u istom.

Predavač na radionici je prof. dr. Nataša Mirecki, profesor na Biotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na Odsjeku za ratarske kulture i povrtlarstvo. Na radionici će biti zastupljene, između ostalog, i sljedeće teme: Značaj zaštite prirode za poljoprivredu i razvoj agro turizma, Đubrenje organskog povrća, Proizvodnja komposta, Zaštita organskih usjeva od bolesti i štetočina, kao i Obrada i indikatori plodnosti zemljišta u organskoj proizvodnji.

Portal Analitika