Sci/Tech

Tajna Bermudskog trougla: "Sve je jedna velika laž"

Nedavno je jedan dokumentarac navodno otkrio tajnu Bermudskog trougla. Naučnici su okrivili oblake, koji se pojavljuju u obliku šestougla, koji donose jake vjetrove i ogromne talase. Međutim, u svemu tome, postoji jedan problem...
Tajna Bermudskog trougla: "Sve je jedna velika laž"
Portal AnalitikaIzvor

Da li vjerujete u misterije Bermudskog trougla? To je oblast u Atlanstkom okeanu, koja se graniči sa Floridom, Bermudima i Portorikom. Takođe je jedan od najprometnijih puteva isporuke robe, i navodno mjesto gdje su mnogi brodovi i avioni misteriozno nestali. 

Bermudski trougao je mit, kako prenosi Bussines Insider. 

List navodi da je 1950. godine, jedan novinar lansirao glasine, koje su kasnije prenošene i prerađene u magazinima i knjigama. 

Ali, kada je pilot Lari Kuše istražio ovaj trougao, otkrio je da su većina izvještaja ili pogrešni, ili su puke izmišljotine. Danas, najcjenjeniji izvori potpuno odbacuju misterije Bermudskog trougla. 

A šta je sa oblacima u obliku šestougla? 

Ispostavilo se da nisu bili primjećeni samo iznad Bermudskog trougla, već su uočeni i iznad Sjevernog mora, što ukazuje samo na to da bi brodovi i avioni trebalo da paze na njih, a ne na navodni Bermudski trougao.

avaz.ba

Portal Analitika