Ostalo

Markez: Rosi je živa legenda

Iz Repsol Honde, a na adresu Movistar Jamahe stižu riječi hvale na račun popularnog Valentina Rosija.
Markez: Rosi je živa legenda
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni šampion, Mark Markez izrazio je svoje divljenje i naglasio kako je Doktor legenda od koje Moto GP ima najveću moguću korist. Naravno riječi hvale nisu došle ničim izazvane. Name, Markeza su novinari „pritegli“ kako bi odgovorio kako se nosi sa žutom bojom i enormnom popularnošću koja prati Italijana ma đe se pojavio.

„Moj motocikl je crven, jer to je moja boja i simbol Repsol Honde. Svaki vozač ima svoju omiljenu boju. A za Rosija... Pa, on je živa legenda, i od njega Moto GP ima višestruku korist. Taj čovjek je ostavio neizbrisiv trag i zauvjek promijenio pogled na takmičenje“, izjavio je Mark Markez, Moto GP šampion koji se u ovoj sezoni uspješno borio sa Doktorom za osvajanje najvišeg odličja.

Inostrani mediji komentarišu izjavu Marka Markeza kao veoma mudru i sračunatu. Italijani, kao i Španci saglasni su sa pretpostavkom da aktuelni šampion pokušava da postavi temelj za buduće preuzimanje štafete najpopularnijeg GP asa na svijetu.

Naime, oni smatraju da bi Markez lijepim riječima mogao da pridobije i dio Rosijevih navijača kada se Doktor bude povukao iz takmičenja. Markez tipuje da bi to moglo da se desi već 2018. godine, odnosno za dvije takmičarske sezone.

Portal Analitika