Politika

Miodrag Čučka izabran za predsjednika OO Cdu Budva

Na juče održanoj Izbornoj konvenciji opštinskog odbora Cdu Budva u hotelu ,,The Queen of Montenegro” u Bečićima izabrani su novi predsjednik, potpredsjednici i članovi OO Cdu Budva, koji sada broji 43 člana.
Miodrag Čučka izabran za predsjednika OO Cdu Budva
Portal AnalitikaIzvor

Za predsjednika OO Cdu Budva izabran je Miodrag Čučka, koji je i do sada uspješno obavljao tu funkciju, dok su za potpredsjednike izabrani Aleksandar Laki Jovanović i Slavica Todorović.

Ovom prilikom, Čučka je istakao da je u Budvi osnovan prvi opštinski odbor Crnogorske demokratske unije u Crnoj Gori. Odmah po osnivanju otvorili su kancelariju i počeli sa radom. 

''Taj period iskoristili smo da građanke i građani Budve upoznaju nas i naš program. Druga faza našeg rada je početak izborne kampanje. Odmah smo napravili izborni štab koji je vodio opštinski odbor sve do završetka izbora, prvi smo napravili program za Budvu i nazvali ga Sanacioni program, prvi smo prijavili listu i vodili jednu pozitivnu kampanju u kojoj smo se bavili našim idejama, ciljevima i načinima pomoću kojih bi Budvu spasili iz katastrofalnog stanja u kojem se već duže vrijeme nalazi'', navodi se u saopštenju Cdu Budva.

Oni navode da je kampanja koju su vodili pokazala svima da se politikom može baviti na drugačiji, kulturan i evropski način.

''Osvojen 931 glas i tri mandata  odličan su rezultat, koji smo očekivali i na koji smo izuzetno ponosni. Naši odbornici Dragan Purko Ivančević, Anđela Ivanović i Pero Duletić biće glas Cdu u budvanskoj Skupštini, biće primjeri ljudi koji drže do obećanja, koji ostaju dosljedni programu i ciljevima i nakon izbora. Oni su odbornici koji će podržavati svaku odluku koja će biti za dobrobit grada i građana naše Budve'', ističe se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, opštinski odbor će imati snagu i znanje da rukovodi partijom i zajedno sa stručnim Predsjedništvom, koje je čine ugledni profesori, doktori i stručnjaci biće logistička podrška našem odborničkom klubu u SO Budva. 

''Takođe, na održanoj konvenciji usvojena je Odluka o prenosu dijela nadležnosti sa opštinskog odbora na Predsjedništvo radi donošenja redovnih i hitnih Odluka, a sve u cilju našeg uspješnijeg djelovanja. I do sljedećih izbora, kad god oni bili, OO Cdu Budva će graditi stubove oslonca i spremati partiju za nove i veće pobjede. Ono što sada zahtijevamo od partija koje su proglasile pobjedu na lokalnim izborima u Budvi jeste da se što prije kompletira gradska uprava i počne sa rješavanjem nagomilanih problema u našem gradu'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika