Crna hronika

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija kaznu služi 21 žena: Na radu u zatvoru 12 osuđenica

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija trenutno se na izdržavanju zatvorskih kazni nalazi 21 osuđenica, dok u istrazi boravi 14 pritvorenica, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.
U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija kaznu služi 21 žena: Na radu u zatvoru 12 osuđenica
Portal AnalitikaIzvor

Na izdržavanju kazni zatvora je šest žena povratnica, a najmlađa zatvorenica ima 23 godine. Od ukupnog broja zatvorenica koje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora, radno je angažovano njih 12, a u istrazi jedna pritvorenica. Žena osuđenica ima i sa kratkim i sa dugim kaznama. Tako za krivično djelo teško ubistvo je jedna osuđenica, za ubistvo isto jedna kao i za pokušaj ubistva. Na izdržavanju kazne za krivično djelo razbojništvo su četiri zatvorenice, za prevaru dvije, dok ih za krađe ima tri.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, za krađe u produženom trajanju kaznu služi jedna osuđenica, a isto toliko i za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Za nasilničko ponašanje na izdržavanju kazni su dvije zatvorenice, a isto toliko i za krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja. Za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kaznu služu jedna osuđenica i jedna za krivično djelo čedomorstvo i primanje mita.

Pobjeda

Portal Analitika