Crna hronika

Službenici CKB-a braniće se sa slobode

Bivši šef nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke Radoslav Nikčević (51) i još 10 njihovih bivših i sadašnjih kolega, koji su u petak uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja CKB oštetili za više od 4.000.000 eura, pušteni su da se u daljem toku postupka brane sa slobode
Službenici CKB-a braniće se sa slobode
Portal AnalitikaIzvor

Za Radoslava Nikčevića i Maju Ćirić (44) Specijalno tužilaštvo tražilo je pritvor, ali je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici to odbio. - Nakon saslušanja 11 lica koja su lišena slobode Specijalno državno tužilaštvo je u odnosu na dva lica podnijelo predlog za određivanje pritvora. Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva, koje će u zakonskom roku izjaviti žalbu. 

Pošto je ocijenjeno da više ne postoje zakonski osnovi za zadržavanje, ostala lica su puštena da se u daljem toku postupka brane sa slobode - navodi se u saopštenju Tužilaštva. Sadašnji i bivši službenici Crnogorske komercijalne  banke – filijala u Nikšiću terete se za  produženo krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika