Region

Lavrov u Beogradu 12. i 13. decembra

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov boraviće u u Beogradu 12. i 13. decembra, a sa srpskim zvaničnicima razgovaraće o aktuelnim svjetskim procesima i situaciji u regionu, ali i bilateralnim odnosima, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.
Lavrov u Beogradu 12. i 13. decembra
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Čepurin je za Politiku rekao da će se Lavrov u Beogradu sastati sa predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.  

On je rekao da ruski šef diplomatije u Srbiju dolazi sa "jasnim temama razgovora", a kako je ocijenio, dolazak Lavrova, "jednog od ključnih ljudi u svjetskoj politici" događaj je od isključive važnosti.

"To je znak poštovanja prema rukovodstvu Srbije i srpskom narodu", rekao je ambasador i dodao da je "Lavrov u posljednje tri godine uspostavio svojevrsne odnose sa Ivicom Dačićem, kao i sa predsjednikom i premijerom Srbije".  

Čepurin je podsjetio da Rusija dosljedno podržava Srbiju faktički u svim pitanjima, ali i onim za njih ključnim, poput Kosova i Republike Srpske.  

Portal Analitika