Abiznis

BUDI ODGOVORAN: Osam primjedbi, dvije kazne po 200 eura

U okviru kampanje „Budi odgovoran“ protekle sedmice evidentirano je osam primjedbi, na osnovu kojih su izrečene dvije novčane kazne od po 200 eura.
BUDI ODGOVORAN: Osam primjedbi, dvije kazne po 200 eura
Portal AnalitikaIzvor

Inspektori su sa 200 eura kaznili firmu „Adriatex“ iz Bijelog Polja zbog neprijavljenih radnika. Kazna od 200 eura izrečena je i marketu „Saša“ u Baru, nakon što je Zdravstveno-sanitarna inspekcija utvrdila nepravilnosti kod nekih proizvoda.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu igraonice u Ruskim kulama u Podgorici, jer je objekat zatečen zatvoren.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole „Vipex Second hand shop“-a u Nikšiću i obućarske radnje „Centar“ i hotela „Centre Ville“ u Podgorici.

Od ukupno osam prijava, koje su evidentirane od ponedjeljka, dvije nijesu dobile odgovor, a odnosile su se na otvaranje puta i gradnju ponte na Opatovu.

Podsjećamo, kampanju „Budi odgovoran“ krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj - UNDP u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije. Vlada je početkom februara odlučila da i ove godine nastavi projekat u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom, ali bez donatorske podrške UNDP-a.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom. Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, sajta www.budiodgovoran.me i kol-centara Poreske uprave 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080/555-555.

Portal Analitika