Politika

Medojević: Izbor nove Vlade doprinijeće eskalaciji nasilja

Izbor Vlade na čelu sa premijerom Duškom Markovićem produbiće političku krizu u Crnoj Gori i dodatno doprinijeti eskalaciji nasilja, ocijenio je član predsjedništva Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.
Medojević: Izbor nove Vlade doprinijeće eskalaciji nasilja
Portal AnalitikaIzvor

''Dva terorstička napada sinoć u Podgorici, pokušaj likvidacije u Baru, samo su najava haosa u koji Crna Gora ulazi, sigurnim korakom, pod vođstvom DPS-a'', kazao je Medojević.

Kako je rekao, dok je DPS na vlasti, Crna Gora neće biti stabilna i nasilje će biti sastavni dio života.

Prema njegovim riječima, imenovanjem Markovića za premijera DPS je otvorio dugo godina zatvorenu Pandorinu kutiju, oštrih sukoba unutar DPS-s, ''između sukobljenih klanova i struktura koji su su držani pod kontrolom, sve dok je bilo dovoljno plijena za sve hijene''.

''Disbalans strukture moći u režimskoj piramidi, dovešće do nemilsordnih obračuna i likvidacija, i destabilizovaće prilike u državi. Skandal oko izmišljenog državnog udara je poptuno uništio kredibilitet bezbjednosnog sektora, i ohrabrilo moćne kriminalne kartele da krenu u otvoreni okršaj za zaštitu svojih interesa i kontrolu dijela tržišta«, kazao je Medojević. 

On je rekao da će Policija, ANB i Tužilaštvo biti blokirani političkim i institucionalnim djelovanjem sukobljenih kartrela.

''Sukobi kartela će ugroziti bezbjednost građana i stabilnost u državi, i moguće su i likvidacije političkih ličnosti, bilo da im ne odgovaraju njihove političke pozicije, bilo da su skobljeni klanovi likvidacijama političara'', rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, dok je DPS na vlasti, Crna Gora ne može dobiti bitku protiv mafije i obezbijediti miran život građanima. 

''Ulazimo u veoma opasnu fazu i DF upozorava građane da vode računa o svojoj bezbjednosti, jer obračuni ulaze u finalnu fazu'', kazao je Medojević.

On je ocijenio da će, zbog neodgovornosti, Bošnjačka stranka, najveću političku odgovornost, »zašto su dali podršku koalciji sa DPS-om«.

''DF je na vrijeme, jasno i glasno ukazivao na pravu prirodu režima DPS-a i upozoravao građane na posledice nastavka vladavine ove lopovske družine. Nema promjena stanja u zemlji bez promjene politike. Promjene politike nema bez smjene DPS sa vlasti'', zaključio je Medojević.

Portal Analitika