Društvo

U Ublima počela sa radom ginekološka ambulanta

U zdravstvenoj stanici Doma zdravlja Podgorica (DZP) u Ublima počela je sa radom ginekološka ambulanta, u kojoj će pacijentkinje jednom mjesečno moći da obave i ultrazvučni ginekološki pregled, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.
U Ublima počela sa radom ginekološka ambulanta
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je DZP, u skladu sa programom razvoja primarne zdravstvene zaštite na seoskom području, obezbijedio početak rada ginekološke ambulante u Zdravstvenoj stanici "Prof. dr Obren Milačić" na Ublima.

„Rad ginekološke ambulante je dodatno unaprijeđen obezbjeđivanjem donacije ultrazvučnog aparata, namijenjenog za Zdravstvenu stanicu na Ublima, tako da je stanovnicama ovog područja omogućeno da u svom mjestu jednom mjesečno obave ginekološki i ultrazvučni pregled“, kaže se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, ultrazvučni aparat donirao je poznati crnogorski radiolog Mladen Radonjić, koji je porijeklom iz tog kraja.

„Ovim se nastavlja razvoj koncepta primarne zdravstvene zaštite za stanovnike ruralnog dijela Glavnog grada Podgorice“, kazali su iz Doma zdravlja.

U ambulanti u Ublima, koja je rekonstruisana u julu ove godine, ordinira izabrani doktor, a mještani mogu i dva puta mjesečno da urade laboratorijske nalaze.

„Na ovaj način stanovnici sa područja Kuča imaju dostupniju, kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu“, dodaje se i saopštenju.

Iz Doma zdravlja Podgorica su poručili da će nastaviti sa unaprjeđenjem kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite na čitavom području Glavnog grada.

Izvor: Mina

Ilustracija: subotica.com

Portal Analitika