Fudbal

Toti odlaže penziju

Iako mnogi fudbalski velikani i prije 40. odluče da završe sa profesionalnom karijerom, ali to izgleda da ne važi za ikonu Rome Frančeska Totija.
Toti odlaže penziju
Portal AnalitikaIzvor

Princ ’Vučice’ najveći dio svog života proveo je u italijanskom klubu. Svoju karijeru započeo je u mlađim kategorijama Rome, ali je vrlo brzo napredovao do prvog tima. Napadač rimskog kluba često je bio ključan za svoj tim, ali i za reprezentaciju.

Sa Romom je osvojio jednu titulu prvaka Italije u sezoni 2001/02. Pored Skudeta, sa italijanskim klubom dva puta je bio pobjednik nacionalnog kupa i jednom osvajač Super kupa Italije. 

Na reprezentativnom planu igrao je za sve starosne selekcije 'Azura', a najveći uspjeh mu je osvajanje Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. U plavom dresu upisao je 58 nastupa uz devet pogodaka. 

Legendarni fudbaler već je napunio 40 godina, a ugovor sa rimskim klubom ističe mu na kraju ove sezone. Ipak, u jednom intervjuu za italijanske medije, rekao je da i u ovim godinama može još mnogo toga da pruži, a možda i nagovijestio da još nije spremam za penziju. 

“Ništa nije očigledno u fudbalu. Imam povjerenja u sebe i smatram da mogu još toga da pružim i srećan sam zbog toga, pa zašto da prestajem?“, izjavio je 40-godišnji fudbaler. 

Toti je ove sezone postigao dva gola u Seriji A, a tokom dugogodišnje karijere 'Princ' je za Romu je postigao ukupno 306 golova u svim takmičenjima.

Portal Analitika