Politika

Brajović zakazao sjednicu: U ponedjeljak se bira premijer i članovi Vlade

Sjednica crnogorskog parlamenta, na kojem će biti izabran predsjednik i članovi Vlade, zakazana je za ponedjeljak, a sjednica će početi u 13 sati.
Brajović zakazao sjednicu: U ponedjeljak se bira premijer i članovi Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Mandatar za sastav Vlade je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković,a njega je na tu funkciju predložio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

"Marković treba da bude mandatar Vlade koja će biti posvećena integracijama, ekonomskom razvoju, vladavini prava, stabilnosti i ukupnom prosperitetu Crne Gore", ocijenio je Vujanović u dopisu upućenom predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

Kako je rekao, u svom državnom, političkom i javnom djelovanju, Marković je pokazao punu privrženost trajnim vrijednostima Crne Gore.

"Marković je pokazao punu privrženost i dobrosusjedskim odnosima i regionalnoj saradnji pa je time zavrijedio povjerenje za mandat za sastav Vlade Crne Gore", ocijenio je Vujanović, zahvalivši se dosadašnjem premijeru Milu Đukanoviću koji je, kako je rekao, dao ogroman doprinos ukupnom razvoju Crne Gore, njenom procesu integracija i međunarodnoj afirmaciji.

MINA

Portal Analitika