Crna hronika

Uhapšen Baranin, zaplijenjen arsenal oružja

Barska policija uhapsila je juče Baranina D.A. (68) nakon što je pretresla njegov stan i pronašla oružje i municiju.
Uhapšen Baranin, zaplijenjen arsenal oružja
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policija je pronašla automatsku pušku marke M-70 u ilegalnom posjedu, pištolj nepoznate marke i kalibra u ilegalnom posjedu, pištolj marke M-57 sa dva okvira bez municije i oružnim listom, lovačku pušku marke Toz sa oružnim listom, lovačku pušku marke IJ-27 sa oružnim listom, malokalibarsku pušku marke Winchester sa oružnim listom, lovački karabin marke Zastava sa oružnim listom, dva redenika za lovačku municiju sa deset i 20 metaka – patrona, redenik za puščanu municiju sa 37 metaka raznih i nepoznatih kalibara, kao i metalni redenik bez municije.

Pronađena su i dva optička nišana bez serijskog broja i Nubektus 4x20, plastični držač za munciju, kožnu futrolu za pištolj, četiri topovska metka nepoznatog kalibra, jedan metak većeg nepoznatog kalibra, 27 komada metaka puščanog kalibra 7,62mm, tri manevarska metka cal. 7,62mm, okvir sa tri metka manjeg nepoznatog kalibra, tri metka nepoznatog kalibra, 21 komad metaka cal. 7,62mm – pištoljska, plastičnu kutiju u kojoj se nalazi 55 komada metaka nepoznatog kalibra, kao i 13 komada petardi sa natpisom Pyroknallpetrone.

Policija je kazala da su oružje i municija oduzeti uz izdatu potvrdu o privremeno oduzetim stvarima i poslati Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika