Crna hronika

DANILOVIĆ: Laž je da je juče pretresan moj kabinet

Laž je da je juče pretresan moj kabinet. Nije bilo nikakvog pretresa. Ja sam, nakon komunikacije sa specijalnim državnim tužiocem, zamolio da ubrza postupak koji je protiv mene pokrenula DPS. Osim toga, nije mi izuzet lap-top, ni USB, niti je vještačen električni šporet, izjavio je odlazeći ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović na konferenciji za novinare.
DANILOVIĆ: Laž je da je juče pretresan moj kabinet
Portal AnalitikaIzvor

- U ministarstvu znaju da nisam zadužio lap-top, niti sam donosio privatni lap-top ovdje. Sa mirnom svješću čekam rezultate SDT-a vezano za 'otuđenje ličnih podataka građana', što je glupost. Nisam rukom dotakao hard disk na kojem su pohranjeni podaci građana, što će biti dokazano. Javnost, ili makar njen dio, želi skandal pošto-poto i da pravi priču tamo gdje je nema. Optužuju me da sam ukrao ono što mi je dato da čuvam. Zahvaljujući gospodi iz DPS-a, sa nestrpljenjem čekam momenat kada će biti jasno da pojedini medijski poslenici sarađuju sa organizovanim kriminalnim grupama. To će nadležni državni organi lako i lasno dokazati. Svako ko nije po njihovoj mjeri je meta napada- rekao je Danilović.

On je, na kraju svog mandata u Vladi izbornog povjerenja, istakao da prepušta svima da ocijene kako su ministar i MUP radili u zadnjih šest mjeseci.

-Uveli smo pravila. Vjerujem da nijedan ministar unutrašnjih poslova neće biti problem kad su u pitanju lični podaci građana. Bilo bi korektno da pojedini mediji ne iskrivljuju istinu. Takođe, ne treba medijske kuće da idu ispred bilo koje istrage, niti da crtaju metu za odstrel tamo gdje nije utvrđena krivica. Nije pametno optuživati strane obavještajne sile i da to rade mediji prije nego što tužilac to ne saopšti. To košta sve građane. Svima bi trebalo da smeta to što neko hoće da preuzme ingerencije svih institucija. Kad bismo se istim žarom fokusirali na borbu protiv organizovanog kriminala, imali bi rezultate za  pola godine- naveo je Danlović.

On se zahvalio medijima koji su korektno pratili njegov rad u MUP-u, kao i onima koji su to radili nekorektno.

-Što se tiče rada opozicionih ministara u Vladi izbornog povjerenja, u resorima za koje su bili zaduženi nije bilo zloupotrebe državnih resursa. To nije mala stvar i to nam služi na čast. Niko nam to ne može osporiti. Trudio sam se da MUP radi javno i da se ministarstvo otvori za NVO sektor- kazao je Danilović.    

S.G.

Portal Analitika