Crna hronika

CKB: Ni jedan klijent u Nikšiću nije pretrpio štetu

Ni jedan klijent poslovnice Crnogorske komercijalne banke u Nikšiću nije pretrpio štetu, a poslovnica radi redovno i uobičajno servisira klijente, rečeno je iz te banke.
CKB: Ni jedan klijent u Nikšiću nije pretrpio štetu
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska komercijalna banka Podgorica kratko se oglasila kratkim saopštenjem povodom današnjeg hapšenja direktor nikšićke filijale te banke i desetoro zaposlenih, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

- U toku je istraga Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa pojedinim bivšim i sadašnjim zaposlenim CKB-a, koja je pokrenuta po nalogu sadašnjeg rukovodstva banke zbog zloupotrebe službenog položaja. Ni jedan klijent poslovnice u Nikšiću nije pretrpio štetu, a poslovnica radi redovno i uobičajno servisira klijente - naveli su iz uprave banke.

Podsjećamo, iz Specijalnog državnog tužilaštva je navedeno kako je 11 bivših i sadašnjih zaposlenih "lišeno slobode zbog osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način sto su u periodu od 2007. do početka 2011. godine, kao službenici CKB banke – Filijale Nikšić, neovlašćeno i bez odobrenja klijenata banke, vršili prenos novčanih sredstava sa računa klijenata banke na druge tekuće račune i podizali gotovinu sa računa klijenata bez njihovog odobrenja.

- Ova lica su na taj način, kako se sumnja, CKB banku oštetila za iznos od oko 4.000.000 eura - preciziraju iz Tužilaštva.

Portal Analitika