Tenis

Plava šljaka ponovo u Madridu?

Jon Cirjak, vlasnik i direktor Mastersa u Madridu, nada se da će na tom turniru u budućnosti ponovo biti postavljena plava šljaka.
Plava šljaka ponovo u Madridu?
Portal AnalitikaIzvor

Čelnici turnira u glavnom gradu Španije 2012. godine izveli su eksperiment kada su umjesto narandžaste postavili plavu šljaku, ali se ispostavilo da to nije bio dobar potez.

Počelo je time da je samo nekoliko igrača bilo upoznato sa idejom o promjeni podloge, zbog čega je Rafael Nadal javno kritikovao Cirjaka, da bi potom nova podloga zadavala velike probleme teniserima i teniserkama zbog neprestanog klizanja. 

Najglasniji u kritikama, pored Nadala, bili su Rodžer Federer koji je kasnije osvojio titulu, Marija Šarapova i Novak Đoković, koji je rekao da se neće vraćati u Madrid ukoliko se šljaka ne promijeni, kao i Karolina Voznijacki koja je zaradila povredu skočnog zgloba. 

Međutim, nekadašnji rumunski teniser, a sada uspješni biznismen, vjeruje da je plava boja bila pun pogodak. 

„Mogli ste mnogo bolje da vidite lopticu, jedini problem je bio taj što su se igrači mnogo klizali, ali se oni nikada nisu žalili na boju. Televizije koje su radile prenos i igrači saglasili su se da ste mogli mnogo bolje da vidite lopticu. Nadamo se da ćemo ponovo imati plavu šljaku, svi je žele“, rekao je Cirjak. 

Portal Analitika