Crna hronika

Na Božaju zaplijenjeno 20 kilograma skanka

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su na Graničnom prelazu Božaj u vozilu, prilikom ulaska u našu državu iz Republike Albanije, juče otkrili oko 20 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju preko granica naše države. Dva lica, albanski državljani, su lišena slobode, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave carina i Uprave policije.
Na Božaju zaplijenjeno 20 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, carinski službenici Carinske ispostave Božaj i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica su juče, 24.11.2016. godine oko 17,30 časova, kontrolisali vozilo i dva lica, vozača i suvozača, koji su na GP Božaj pristupili graničnoj kontroli. Vozilom marke „Opel Vectra“, albanskih registarskih oznaka, upravljao je D.P. (20) iz Vlore, dok se u vozilu kao saputnik nalazio M.Ć. (21) iz Vlore, obojica državljani Republike Albanije.

Prilikom vršenja graničnih provjera carinski i policijski službenici su obavili razgovor sa ovim licima koja su im kazala da nemaju ništa da prijave osim ličnih stvari, te da putuju za Republiku Njemačku. Carinski i policijski službenici su, međutim, posumnjali da lica posjeduju zabranjene stvari i predmete, nakon čega se pristupilo detaljnoj graničnoj kontroli lica i vozila. Prilikom organoleptičkog pregleda prtljažnika, iza naslona zadnjeg sjedišta vozila, primijećene su određene prepravke koje su navele na sumnju da je u tom dijelu napravljena pregrada i da se iza nalazi specijalno izrađen bunker. U bunkeru je pronađeno i izuzeto 19 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, težine oko 20 kilograma.

Lice i pronađeni narkotici su predati službenicima Odsjeka za brobu protiv droge. Policijski službenici ovog Odsjeka su pomenuta dva lica lišili slobode i uz krivičnu prijavu ih priveli državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od osumnjičenih su takođe oduzeti mobilni telefon i predmetno vozilo. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

Portal Analitika