TV / Film

Prvi horor festival u bioskopu Cadmus Cineplex

Prvi festival horor filmova - Dead Lake Horror Festival, počinje danas u Cadmus Cineplexu u Budvi. Kako najavljuju organizatori, u naredna tri dana šest filmova, uz slogan „Hell of a Festival!“.
Prvi horor festival u bioskopu Cadmus Cineplex
Portal AnalitikaIzvor

Manifestaciju će danas u 18 časova otvoriti predavači iz Beograda, režiseri Momir Milošević i Milan Todorović. Uslijediće projekcija filma „Procjep“ („The Rift“) Dejana Zečevića, nastalog u koprodukciji Srbije, Južne Koreje i Slovenije. Scenario potpisuju Bari Kiting i Milan Konjević, a glavne uloge tumače Ken Fore, Katarina Čas, Dragan Mićanović, Monte Markham i Denis Murić.

Drugi film za večeras je meksičko-američki „Scherzo diabolico“, reditelja i scenariste Adrijana Garsije Boljana, a igraju Fransisko Bareiro, Danijela Soto Vel i Horhe Molina.

Drugog dana festivala biće prikazan film „Otvorena rana“ („Open Wound“) u režiji i prema scenariju Momira Miloševića, a sa Jelenom Puzić, Milenom Đurović, Savom Kesićem i Jelenom Angelovski u glavnim ulogama.

Istog dana je projekcija britanske „Lekcije“ („The Lesson“), čiji scenario i režiju potpisuje Rut Plat, a igraju Robert Hends, Ivan Bendal i Mihaela Prhalova.

Za nedjelju je predviđena „Strmina“ („Downhill“), koprodukcija Čilea, Kanade i Francuske, u režiji Patrisija Valadaresa. Igraju Natali Burn, Brajs Draper, Arijel Levi, Luk Mesi, Ignasija Alamand i Matijas Lopez.

Festival zatvara slovenačka „Idila“ („Idiyll“) za koji su, prema istinitim događajima, scenarijo napisali Petar Jakl i Petar Bok, a režirao je Tomaž Gorkič. Uloge tumače: Nina Ivanisin, Lotos Sparovec i Nika Rozman.

 

Portal Analitika