Društvo

Konstituisan Odbor za praćenje koncesije za Lipsku pećinu

U Prijestonici Cetinje danas je održana konstitutivna sjednica Odbora za praćenje koncesije za zaštićeno prirodno dobro „Lipska pećina“.
Konstituisan Odbor za praćenje koncesije za Lipsku pećinu
Portal AnalitikaIzvor

Petočlani odbor, u kojem su zastupljeni predstavnici ugovornih strana - Prijestonice Cetinje i „Lipska pećina“ d.o.o, te jedan predstavnik speleološke struke, u kontinuitetu će pratiti realizaciju koncesije u sadržinskom, poslovnom i finansijskom pogledu.

Članovi Odbora su predstavnici Prijestonice Cetinje Njegosava Vujanović i Miloš Prelević, predstavnici koncesionara Aleš Musar i Bosiljka Šćepanović, te speleolog i dekan Filozofskog fakulteta doc. dr Goran Barović.

Uz konstituisanje tijela, na današnjoj sjednici – kojoj su prisustvovali i predstavnici menadžmenta „Lipske pećine“ i Sekretarijata za infrastrukturu i održivi razvoj Prijestonice Cetinje – više je riječi bilo o radu pomenutog speleološkog objekta, ali i o planovima vezanim za naredni vremenski okvir.

Na sjednici je dogovoreno i da partnerske strane – Prijestonica Cetinje i „Lipska pećina“ – u predstojećem periodu dodatno intenziviraju saradnju, počev od administrativno-tehničkih pitanja, sve do promotivnih i drugih aktivnosti.

(cetinje.me)

 

Portal Analitika