Fudbal

Crnogorac golman mjeseca na Kipru

Lijepo priznanje za Crnogorca na golu Karmiotise Andrija Dragojević je sa Venecuelancem iz AEL-a, Rafaelom Perezom, podijelio nagradu za golmana mjeseca na Kipru.
Crnogorac golman mjeseca na Kipru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dvadesetčetvorogodišnji Podgoričanin imao je nekoliko zapaženih partija, o čemu svjedoči činjenica daje vezao tri utakmice bez primljenog gola, a u svakoj od njih njegov klub je ostvario pobjedu.

Drago mi je zbog nagrade koja mi daje podstrek za još bolji rad. Ovo je tradicionalno priznanje koje se dodjeljuje na Kipru. Uglavnom se lični uspjesi ovakve vrste vezuju za igrače iz najbolj ih kiparskih klubova. Utoliko sam srećniji što sam se našao u odabranom društvu, pogotovo što branim za ekipu koja je daleko od borbe za titulu rekao nam je Dragojević.

Dobri rezultati Karmiotise krenuli su otkad je naš čuvar mreže stao među stative.

- U 20 dana imali smo tri utakmice sve tri smo pobijedili, a ja sam na svakoj sačuvao mrežu. Branim u zavidnoj formi. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i pomoći ekipi da ispuni cilj - dodaje nekadašnji golman OFK Beograda, Lovćena, Veleža i Vlažnije.

Planovi ,,crveno-crnih“ striktno su vezani za očuvanje prvoligaškog statusa.

- Karmiotisa je ove sezone izborila ulazak u najviši rang kiparskog fudbala. Uradićemo sve da ostanemo u eliti. Ovdje je specifičan sistem takmičenja, jer već u februaru ispadaju dvije ekipe. Prvenstvo se potom dijeli na plej-of i plejaut. Obje grupe imaće po šest ekipa. Prva će se boriti za titulu i Evropu, a druga za opstanak. Pred nama je težak posao. Ali, vjerujem da imamo kvalitet da ostanemo u prvoligaškom društvu - zaključio je Dragojević.

Arena

Portal Analitika