Abiznis

KONAČNO: Od 25.decembra cijene interneta niže 10 odsto

Cijene interneta od 25.decembra biće niže 10 odsto, dok će cijene poziva u fiksnoj telefoniji biti manje u prosjeku 30 odsto, saznaje Portal Analitika.
KONAČNO: Od 25.decembra cijene interneta niže 10 odsto
Portal AnalitikaIzvor

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je, nakon sprovedenih analiza relevantnih tržišta i odobravanja regulatornih finansijskih izvještaja donijela Rješenje o sniženju cijena elektronskih komunikacionih usluga Crnogorskog Telekom-a u fiksnoj mreži.

Agencija je ovim rješenjem Crnogorskom Telekomu, kao operatoru sa značajnom snagom na tržištu, naložila da od 25. decembra 2016. godine snizi cijene telefonskih poziva u fiksnoj mreži i cijene usluga pristupa internetu putem ADSL-a.

Po nalogu Agencije, cijene međumjesnih poziva biće niže za 30 odsto, cijene poziva ka mobilnim mrežama za 45%, a cijene međunarodnih poziva u prosjeku za 25 odsto u odnosu na sada važeće.

internet0internetCjene usluga pristupa internetu Crnogorskog Telekoma biće niže za 10odsto za sve ADSL pakete kako slijedi, a takođe će biti snižena i veleprodajna cijena pristupu internetu za 20 odsto, čime će se stvoriti povoljniji uslovi za ulazak drugih operatora koji bi pružali usluge pristupa internetu na tržištu Crne Gore.

“Napominjemo da po nalogu Agencije, Crnogorski Telekom već treću godinu zaredom snižava cijene usluga u fiksnoj mreži. Crnogorski Telekom je prošle godine snizio cijene međumjesnih poziva za 10 odsto, a 2014. godine za 40 odsto. Cijene poziva ka mobilnim mrežama prošle godine su smanjene za 30 odsto, a 2014. godine za 26 odsto. Cijene međunarodnih poziva prošle godine su u prosjeku smanjene za 10 odsto, a 2014. godine za 16%. Cijene ADSL paketa su prošle godine snižene u prosjeku za 15 odsto, a 2014. godine za 36 odsto”, navodi seu vladinoj Informaciji o pristupu internetu u Crnoj Gori i mogućnosti razvoja.

P.Z.

Portal Analitika