Turizam

Radak Kukavičić na skupštini ETC-a u Bratislavi

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić učestvuje na 92. sjednici skupštine Evropske komisije za turizam i putovanja (ETC) koja se održava od 23. do 25. novembra u Bratislavi.
Radak Kukavičić na skupštini ETC-a u Bratislavi
Portal AnalitikaIzvor

Radak Kukavičić je ovom prilikom najavila da će Crna Gora u februaru 2017. biti domaćin narednog godišnjeg sastanka ETC Market Intelligence Group - MIG, operativnog tijela ETC-a koje se bavi istraživanjima i analizama. Takođe je istakla značaj ove organizacije za razmjenu prakse i iskustava između zemalja članica, kao i saradnju ETC-a sa Svjetskom turističkom organizacijom - UNWTO, Evropskom komisijom i Svjetskim savjetom za turizam i putovanja - WTTC.

- Skupština je razmotrila i usvojila program rada i finansijski plan ETC-a za narednu godinu, uključujući aktivnosti operativnih grupa ETC-a za daleka tržišta - SAD, Kanada, Brazil i Kina. Poseban akcenat stavljen je na inteziviranje marketing aktivnosti na tržištu Kine u cilju promocije Evrope kao jedinstvene turističke destinacije – navode iz NTO.

U radu Generalne skupštine ETC-a kao najvišem organu upravljanja ove organizacije, učestvuju direktori nacionalnih turističkih organizacija evropskih zemalja. ETC je jedna od najstarijih evropskih organizacija koja je formirana 1948. godine sa sjedištem u Briselu i okuplja nacionalne turističke organizacije iz 32 evropske zemlje, a Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je punopravni član ETC-a od 2006. godine.

 

Portal Analitika