Fudbal

Dečić je hit domaćeg prvenstva: Ništa ne obećavamo, mnogo radimo

Prvo "poluvrijeme" crnogorskog šampionata se bliži kraju, a po svemu sudeći prijatno iznenađenje će biti Dečič.
Dečić je hit domaćeg prvenstva: Ništa ne obećavamo, mnogo radimo
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tuzani su u proteklom kolu srušili aktuelnog šampiona, ekipu Mladosti 2:1 i tako na svom kontu upisali respektabilnih 24 boda iz 15 mečeva.

“Velika je to bila pobjeda, a sva zasluga ide na račun igračima. Dobro smo radili tokom proteklih nekoliko dana, tako da je trijumf nad šampionom kruna dosadašnjeg rada. Sada moramo da ostanemo čvrsti na zemlji, jer pred nama je još dosta izazova, tako da ima mnogo da radimo u nastavku", rekao je trener Dečića Edis Mulalić..

Dva kola prije odlaska na pauzu Dečić je na diobi trećeg mjesta sa Sutjeskom. Kako komentarišete stanje na tabeli pet bodova ste daleko od zone baraža?

“Ima dosta da se igra. Sve se brzo mijenja u fudbal. Iskreno, ne gledam tabelu, zaista se ne obazirem previše na stanje na tabeli. Idemo iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan..."

Stručni štab, igrači i navijači su Vas odlično prihvitali kada ste došli u klub. Vidi se da između publike, igrača i Vas postoji sjajna hemija. Kako ste to uspjeli za kratak period?

“Dobro radimo, imamo odlično atmosferu, a najviše zahvaljujući tome što se poklopio moj karakter i karakter ekipe. Takođe, treneri Edin Lekić i Fuad Krkanović su zaslužni za sve ovo, jer su mi od velike pomoći od prvog dana kada sam došao u Dečić. Publike dolazi dosta, a mi ćemo pokušati da privučemo još više ljudi na stadion".

Sljedeći izazovi su Bokelj i Zeta. Prvo gostovanje u Kotoru, a onda duel kod kuće protiv Golubovčana. Šta može Dečić do polusezone?

“Svaka utakmica je teška, jer su ekipe podjednakog kvaliteta, tako da gledajući tabelu to ne mora ništa da znači. Daćemo sve od sebe u dvije preostale utakmice, pa ćemo vidjeti za koliko je to dovoljno. Ne volim da obećavam, nijesam takav tip da garantuje neke megalomanske stvari nikada".

Bili ste trener Željezničara, imate status igračke legende u tom klubu. Sa 40 godina ste dobili prvi inostrani angažman i to u crnogorskom šampionatu. Kako ocjenjujete kvalitet fudbala ovdje?

“Prije svega, sa velikim respektom sam prihvatio ovaj posao i dolazak u crnogorski fudbal. Hvala ljudima i velika mi je čast što sam dobio priliku da ovdje radim. Što se tiče kvaliteta dobar je, ali isto tako ima još prostora za napredak. Nadam se da ćemo mi treneri na to uticati..."

Izvor i foto: Dnevne novine

Portal Analitika