Fudbal

Klop upozorava: Ko slavi u novembru neće igrati u decembru

Uspio je Jirgen Klop da probudi kod navijača Liverpula nadu da bi post od 26 godina bez titule konačno mogao da se završi ove sezone. Pred reprezentativnu pauzu su “crveni” bili na prvom mjestu, ali harizmatični njemački stručnjak ne želi da se stvori euforija i da igrači pomisle da je sada već sve riješeno.
Klop upozorava: Ko slavi u novembru neće igrati u decembru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Provodimo u trening centru u Melvudu četiri ili pet sati dnevno. Ponekad više, ponekad manje, tako da ima dovoljno vremena za neke druge uticaje. Ako neko ima karakter i želi da slavi prvo mjesto u novembru, onda neće igrati u decembru, eto tako brzo se stvari mijenjaju - upozorava Klop.

Ipak, vjeruje u svoje igrače.

- Takve stvari se obično ne dešavaju, ovi igrači su u ovakvoj situaciji sada zbog svog sjajnog karaktera. Dug put je pred nama, ali niko od njih ne treba da bude iznenađen trenutnim uspjehom bilo da je on individualan ili timski.

Naglašava da su svi profesionalci i da euforiju treba smiriti na vrijeme.

- Mnogi od njih su imali uspjeha u Sautemptonu, Šalkeu ili nekim drugim timovima. Ovo jeste uspjeh, ali ako ga slaviš sada onda nijesi pravi profesionalac i onda dolazi do problema. Morate da razumijete da sada ništa nije riješeno. Naravno da je bolje biti na prvom mjestu bar u nekom trenutku nego nikad, ali to sada nije bitno. Igrači su toga svjesni, zato ostaju hladni, igraju fudbal, pa ćemo vidjeti što će se na kraju dogoditi - zaključio je Klop.

Foto: bbc.co.uk

Portal Analitika