Fudbal

Španci hoće da pošalju Nejmara u zatvor

Zvijezda Barselone i brazilske reprezentacije Nejmar mogao bi da završi na služenju dvogodišnje kazne zatvora nakon što je u nastavku suđenja to tražilo špansko tužilaštvo, prenose sportski portali.
Španci hoće da pošalju Nejmara u zatvor
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na optuženičkoj klupi naći će se i Nejmarov otac kao i bivši predsjednik kluba iz Katalonije Sandro Rosel, dok će optužbe protiv trenutnog vršioca te dužnosti Đozepa Bartomeua, na prijedlog tužioca, najvjerovatnije biti odbačene.

Tužilac je tražio i da klub plati 8,4 miliona eura na račun kazne. Uprava Barselone već je uspjela da sakrije pod tepih utaju poreza načinjenu ovim kontroverznim transferom, nagodbom vrijednom 5,5 miliona eura.

Oni su se nadali da je Hose de la Mata, španski sudija, uspio da privede priču oko ovog transfera kraju kada je u junu ove godine arhivirao slučaj.

Međutim, željeni preokret se nije dogodio, te je državni tužilac uspio da izbori nastavak suđenja, ali i novog sudiju koji možda neće biti naklonjen koliko njegov prethodnik, pa Nejmaru prijeti odlazak u zatvor, što je ipak malo vjerovatno da će se dogoditi, već je izvjesnija uslovna i novčana kazna.

Foto: Rojters

Portal Analitika