Politika

Medojević uputio pismo BS: Šta god izaberete, nije kriv DPS, već samo Vi

''Pozivam članove GO Bošnjačke stranke da ozbiljno i odgovorno razmotre ponudu opozicije, da je prihvate i tako stvore uslove za mirno i političko rješenje najdublje političke krize od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori'', navodi se u otvorenom pismu Nebojše Medojevića, upućenom članovima GO Bošnjačke stranke.
Medojević uputio pismo BS: Šta god izaberete, nije kriv DPS, već samo Vi
Portal AnalitikaIzvor

Kako predsjednik PzP-a navodi, našoj zemlji  su nepohodne korjenite političke i ekonomske reforme. 

''Vlada Duška Markovića je vlada kontinuiteta režima, koja ima osnovi cilj da zaštiti i sačuva postojeći bolesni, neefikasni i nepravedni politički , privredni i socijalni sistem , koji rasipa naše resurse, pljačka, siromaši  i diskriminiše ogromnu većinu stanovništa, produbljuje podjele, štiti kriminalne organizacije, promoviše šverc i korupciju, sprečava razvoj demokratije, progoni neistomišljenike, razara slabašne institucije države i gura zemlju u bankrot i sukobe'', govori Medojević.

On u pismu navodi da ukoliko Bošnjačka stranka uđe u Vladu kontinuiteta DPS i Markovića, preuzeće na sebe strahovitu odgovornost.

''Ulaskom u Vladu kontinuitete, moraćete da smanjujete plate , otpuštate viškove zaposlenih u adminsitarciji, ukidate ili smanjujete nadoknade majkama za treće dijete, povećavate poreze, smanjujete penzije, nastavite nekontrolisano zaduživanje države, povećate cijenu struje za stanovništvo od najmanje 10%, a za pravna lica još mnogo više, podržavata nastavak pljačkanja resursa kroz Buljaricu, Jaz, HE na Morači, rješavati sporove oko kašnjenja izgradnje dionice auto puta, biti u središtu sukoba režimskih švercersko-bezbjendosno-kriminalnih klanova, sukoba transnacionalnih narko kartela itd itd. Sve to u atmosferi duboke političke krize, nepriznavanja rezultata izbora od starne kompletne opozicije, bojkota Skupštine i protesta'', ističe Medojević.

Kako dalje dodaje, DF i opozicija pruža najpošteniju , patriotsku, istorijski i državnički odgovornu ponudu. 

''Vi možete da budete ključni element političkih i širih društvenih i ekonomskih promjena. Prihvatanjem ponude DPS koja je neuporedivo lošija i po vašu stranku, Bosnjački narod, Sjever države i sve građane Crne Gore, postajete još jedan u nizu satelita jedne kriminalne organizacije, protiv koje je ogromna većina građana Crne Gore i koji se na vlasti održavaju brutalnim zloupotrebama državnih institucija, fondova, službi, ucjenama pritiscima, kupovinom i korupcijom, sa izvesnim političkim gašenjem, nestajanjem i laganom asimilacijom Bošnjačkog naroda'', kazao je Medojević.

On dalje ističe da će od odluke Bošnjačke stranke zavisiti sudbina države i svih njenih građana.

''Ulaskom u Vladu kontuineteta režima, koji je spreman da zarad golog opstanka na vlasti osmisli i izvede lažni  državni udar na dan izbora i pokrene neviđenu harangu i progon političkih neistomišljanika, hapšenje lidera najjače opozicione grupacije i uvede  cijelo društvo u mrak jednomulja i fašizma, vi postajete dio tog mračnog scenarija i najodgovorniji za sve strašne posledice koje nas neminovno očekuju. Zato vas pozivam da izaberete demokratiju, refrome, poštovanje ljudskih prava i sloboda, jačanje vaše stranke, unapredjenje položaja Bosnjačkog naroda, ekonomski oporavak Sjevera, novu ekonomsku politiku, demokratiju i slobodu. Šta god izaberete , nije kriv ni odgovaran DPS, već samo Vi'', zaključuje Medojević. 

Portal Analitika