Podgorica

Rade i noćnu smjenu da ubrzaju radove

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović obišao je juče gradilište novog trga ispred Gradskog stadiona, a uvjerio se i kako teku radovi u Ulici Radosava Burića na Zabjelu.
Rade i noćnu smjenu da ubrzaju radove
Portal AnalitikaIzvor

Dok je oko 18 sati obilazio gradilište kod Gradskog stadiona, Stijepović je kazao da su pronađene grobnice stvorile dodatni posao. Međutim, kako dodaje, radiće se ubrzanom dinamikom, uz nastojanje da bude poštovan planirani rok za završetak radova.

"Sa Upravom za zaštitu kulturnih dobara uradili smo projekat po kojem će krenuti istraživanje grobnica, koje će trajati 30 dana. Moramo čuvati geološka nalazišta. Radovi su do sada obavljani predviđenim tempom, ali će zbog ovih neplaniranih okolnosti biti pojačana dinamika posla. Radiće se i u noćnim satima kako bi bio poštovan ugovoreni rok", kazao je prvi čovjek Podgorice, uz napomenu da i ako dođe do manjeg kašnjenja, za to postoji opravdan razlog, prenosi Pobjeda.

Stijepović je sinoć obišao i radove u Ulici Radosava Burića na Zabjelu. Kako je istakao, zbog loših vremenskih prilika, rok za završetak posla u toj ulici probijen je za petnaestak dana.

"Glavni inženjer tog gradilišta rekao mi je da će radovi u toj ulici biti gotovi do kraja ovog mjeseca. Važno je bilo obezbijediti sigurnost pješaka u toj ulici jer su u njoj dvije škole, vrtić i dvije ambasade. Rekonstruisana je atmosferska i kanalizaciona mreža, kao i TK instalacije. Urađeni su trotoari i asfalt, tako da će Zabjelo uskoro dobiti modernu saobraćajnicu, koja će povezivati djelove tog naselja sa centrom grada", poručio je Stijepović.

Za modernizaciju Ulice Radosava Burića, koja je duga jedan kilometar, potrošeno je 860.000 eura.

Portal Analitika