Društvo

Računi za isporuku vode u Kotoru triput veći nego u Podgorici

Najvišu cijenu isporuke vode i usluga odvođenja otpadnih voda za fizička lica plaćaju stanovnici Kotora, 1,7 eura po kubiku, dok stanovnici Budve tu uslugu plaćaju 1,6 eura po kubiku. Kako se navodi u informaciji o poslovanju preduzeća u oblasti komunalne privrede, o kojoj su raspravljali članovi Udruženja komunalne privrede Privredne komore, najnižu cijenu isporuke vode i usluga odvođenja otpadnih voda za fizička lica plaćaju stanovnici Ulcinja, i to zimi 0,9 eura po kubiku, odnosno ljeti 1.1 euro po kubiku, piše Dan.
Računi za isporuku vode u Kotoru triput veći nego u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Najviša cijena isporuke vode i usluga odvođenja otpadnih voda za pravna lica je u opštini Budva i iznosi 3,2 eura po kubiku, zatim u opštini Kotor 2,8 eura po kubiku, dok je najniža u opštini Herceg Novi i iznosi 2.2 eura po kubiku.

Naknadu za održavanje vodomjera na Primorju nema Vodovod i kanalizacija u Kotoru. Najviša naknada za održavanje vodomjera za fizička lica je u preduzeću Vodovod i kanalizacija u Budvi i iznosi 3,1 euro po vodomjeru. Najnižu naknadu za održavanje vodomjera plaćaju stanovnici Herceg Novog 0,5 eura po vodomjeru za fizička lica, odnosno 1,1 euro po vodomjeru za pravna lica. Najviša naknada za održavanje vodomjera na Primorju za pravna lica je u Tivtu i iznosi 5,1 euro po vodomjeru, zatim u Budvi 3,1 euro po vodomjeru navodi se u informaciji Privredne komore.

Na odboru je konstatovano da je najveći procenat gubitaka u distributivnoj mreži zabilježen u Vodovodu u Herceg Novom i iznosi 80,3 odsto, dok je najmanji gubitak zabilježen u vodovodnom sistemu Tivat i iznosi 53,4 odsto.

Najvišu cijenu isporuke vode i usluga odvođenja o,tpadnih voda za fizička lica u centralnom dijelu plaćaju stanovnici Danilovgrada 1,1 euro po kubiku, dok najnižu cijenu za ovu uslugu plaćaju fizička lica na teritoriji Podgorice 0,6 eura po kubiku. Najviša cijena isporuke vode i usluga odvođenja otpadnih voda za pravna lica je na Cetinju. Za stanovnike u gradu iznosi 3,6 eura po kubiku, dok je u prigradskim naseljima 0,8 po kubiku, piše u dokumentu u koji je „Dan” imao uvid.

Naknadu za održavanje vodomjera za fizička i pravna lica nema podgorički Vodovod, dok stanovnici Cetinja plaćaju najveći naknadu za fizička lica, koja iznosi 1,2 eura po vodomjeru, dok je ona najmanja u Nikšiću i iznosi euro po vodomjeru.

Stanovnici Kolašina plaćaju najvišu cijenu isporuke vode i usluga odvođenja otpadnih voda za fizička lica - 0,8 eura po kubiku, cijena u preduzećima u Pljevljima i Žabljaku iznosi 0,6 eura po kubiku, dok stanovnici Šavnika plaćaju najnižu cijenu isporuke vode i usluga odvođenja otpadnih voda za fizička lica 0,2 eura po kubiku.

Portal Analitika