Zanimljivosti

Zaboravite na Novogodišnje odluke, donesite samo jednu - sada

Ako zaista želite nešto da učinite za svoje zdravlje i liniju, zašto da čekate tu Novu godinu i tada donositi teške odluke?
Zaboravite na Novogodišnje odluke, donesite samo jednu - sada
Portal AnalitikaIzvor

To jesu teške odluke, posebno nakon praznika, kada se i najzagriženiji među nama oslade više nego što bi trebalo - i ićem i pićem. Ali, uvijek je popularno - linija manjeg otpora - zareći se da ćemo od Nove godine sve raditi drugačije. A to je odluka koja u velikoj većini slučajeva pada u vodu već početkom januara.

Zato, odluku o promjenama u svojoj rutini prehrane i konačnom početku intenzivnijeg vježbanja donesite već danas i to zbog nekoliko veoma dobrih razloga.

1. Četrdeset dana da zablistate za Novu godinu: To vrijeme neće biti dovoljno za kompletnu promjenu, ali će biti sasvim dovoljno da u najsvečanijoj noći u godinu ipak budete malo više fit nego što ste danas. Promijenite režim prehrane kako bi podstakli smanjivanje svojih masnih naslaga i birajte vježbe kojima ćete najbolje uticati na djelove tijela koji vas najviše brinu. Nakon 40 dana, i mali pomaci daće vidljive rezultate.

2. Ko želi dad pokvari svoju liniju: Ako se već sada zainatite, riješićete još jedan vrlo važan problem - više ćete sebe štedjeti u vrijeme praznika. Dokazano je da ljudi tokom prazničnih dana previše jedu najčešće zbog toga što ne vode računa. A to je uglavnom zato što im je u glavi već ta famozna novogodišnja odluka, pa se časte do maksimuma i nakon Nove godine jednostavno nemaju volje da počnu jer su napravili veliku štetu.

3. Za Novu godinu donesite dodatne male odluke: Ako ste izdržali 40 dana, malo se počastili za praznike, ali ste i dalje zadovoljni rezultatima svog truda, znajte da će vam tada biti znatno lakše da odlučite nešto još važniji - a to je da nastavite istim tempom i da malo po malo korjenito promijenite svoje životne navike.

Zar ovo ne zvuči mnogo lakše i učinkovitije, jer vjerovatno iza sebe već imate niz neostvarenih novogodišnjih ili sličnih odluka.

Izvor i foto: Index/123rf

Portal Analitika