Košarka

TANJEVIĆ: Zadovoljni smo grupom

Košarkaška reprezentacija na Evropskom prvenstvu naredne godine igraće u C grupi sa Rumunijom, Hrvatskom, Češkom, Španijom i Mađarskom, odlučeno je žrijebom u Istanbulu.
TANJEVIĆ: Zadovoljni smo grupom
Portal AnalitikaIzvor

Domaćin grupe C biće Rumunija, odnosno grad Kluž, a četiri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u osminu finala. Prvi utisak nakon žrijeba je da su izabranici Bogdana Tanjevića dobro prošli, s obzirom na to da je želja bila da se izbjegnu Italija i Grčka iz drugog, kao i Rusija iz četvrtog šešira.

''Crveni'' će na startu šampionata, 1. septembra igrati protiv Španije, dan kasnije protivnik je Mađarska, 4. septembra na programu je duel protiv Hrvatske, a 5. i 7. septembra slijede okršaji protiv Češke i Rumunije. Za našu reprezentaciju biće to treće učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, nakon eliminacije u grupnoj fazi u Litvaniji 2011. i u Sloveniji dvije godine kasnije.

- Kao što sam rekao i uoči žrijeba svaka grupa je dobra ako se dobro spremimo. Najvažnije je da na okupljanju i pripremama budu svi igrači koji su na spisku i da pripreme odradimo kao i ovog ljeta. Moram da kažem da smo zadovoljni grupom koju smo dobili, iako su sve grupe jake i na šampionatu su sjajni timovi. Vjerujem da će igrati ostvariti napredak tokom klupske sezone i da će još bolji nego ovog ljeta, da dođu na pripreme nacionalnog tima. Prvi meč na prvenstvu igramo protiv Španije i to je duel u kojem ćemo pokušati da se predstavimo u najboljem izdanju i da probamo da iznenadimo. Za nas su svi mečevi u grupi odlučujući i nećemo se predati unaprijed nijednom protivniku. Naravno da postoje protivnici koji su na papiru jači od nas, ali to je jedna utakmica i mogući su svi ishodi. Vjerujem u kvalitet pojedinaca koje imamo, ali i kolektiva koji je najvažniji. Uz iskustvo od ove godine, kao i maksimalno zalaganje tokom priprema koje očekujem, te zajedništvo koje je evidentno i veliku želju koju imaju svi momci, možemo da se nadamo dobrom rezultatu – kazao je selektor Tanjević koji je prisustvovao žrijebu u Istanbulu.

Portal Analitika