Društvo

Održana audicija za takmičenje “Crna Gora u ritmu Evrope”

Da Herceg Novom ne fali talenata pokazalo se danas u dvorani Park, gdje je održana audicija u okviru projekta ''Crna Gora u ritmu Evrope''.
Održana audicija za takmičenje “Crna Gora u ritmu Evrope”
Portal AnalitikaIzvor

Brojni mladi Novljani, iz sve četiri osnove i Muzičke škole, nastupili su pred žirijem koji su predvodili direktor David Makević i Igor Karadarević, izvršni direktor i glavni i odgovorni urednik muzičkog programa.

''Crna Gora u ritmu Evrope'' je manifestacija tokom koje će djeca plesom i pjevanjem predstaviti neku od evropskih država, ali i svoj grad . Na finalnom takmičenju u Podgorici Novljani  će predstavljati Grčku, a ukoliko budu najuspješniji osvojiće putovanje u tu zemlju.

Nakon odluke koji kandidati iz Herceg Novog su odabrani, u grad će dolaziti tim koji će sa djecom narednih mjeseci da radi na pripremi nastupa.

Kreativni projekat namijenjen mladima rado je podržala Opština Herceg Novi, što je i ozvaničeno potpisivanjem ugovora u septembru ove godine.

''Crna Gora u ritmu Evrope'' je naveća akcija diplomata Evropske unije u Crnoj Gori, u kojoj ove godine učestvuje 21 opština.  Muzičko-scenski događaj  podržavaju ambasadori evropskih  zemalja, a osmišljen je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.

Portal Analitika