Fudbal

Murinjo Vengeru: Već 14 godina ne uspijevaš da napraviš šampionski tim

Kad ekipi baš i ne ide Žoze Murinjo je zaštiti time što osuje paljbu po svima drugima i gnijev javnosti skrene na sebe. A Arsen Venger je stara mušterija, pa je trener Arsenala i sada na meti novog šefa struke Mančester junajteda.
Murinjo Vengeru: Već 14 godina ne uspijevaš da napraviš šampionski tim
Portal AnalitikaIzvor

Samo nekoliko dana pošto je rekao da ga ostrvski novinari ne cijene koliko Vengera, te da zaboravljaju da je on sa Čelsijem bio šampion prije samo 18 mjeseci, a Arsenal još sada već davne 2004. godine, Murinjo je opet raspalio po francuskom stručnjaku.

"Venger već 14 godina ne uspijeva da napravi šampionski tim (ovde Murinjo griješi, prošlo je 12 godina od Vengerove posljednje titule, prim.aut). Ja sam ovdje tek četiri mjeseca. Neke stvari se traže samo od mene, ali ne važe za druge", požalio se Murinjo u izjavi za brazilski I-Es-Pi-En.

Vjerovatno ljut zbog toga što mu je u subotnjem derbiju pobjeda nad Arsenalom izmakla pošto je Olivije Žiru pogodio u 89. minutu za konačnih 1:1. Junajted je ostao daleko iza vodeće grupe. A od Murinja se samo titule osvajaju.

"Mora da je tako zbog karijere koju sa napravio. Zato što sam dolazio u klubove i odmah osvajao. Mančesteru sada zaista treba period stabilnosti. I klub želi da mi to pruži. Navijači takođe. Samo što štampa to ne prihvata baš najbolje", kaže Murinjo.

Portal Analitika