Sci/Tech

Instagram uvodi novine, ali opet kopira Snepčet

Instagram je još jednom iskopirao Snepčet. Nakon što su, po uzoru na njih, uveli priče, sad su najavili i lajv video i dodali novu opciju dopisivanja koja automatski briše pročitane poruke.
Instagram uvodi novine, ali opet kopira Snepčet
Portal AnalitikaIzvor

Baš kao na Snepčetu, fotografije i snimke koje pošaljete prijateljima, nakon što ih vide automatski će nestati. Jedina razlika je da jednom kad otvorite sliku (ili snimak) na Instagramu, prije zatvaranja i nepovratnog brisanja, možete je pregledati neograničeno puta. Kako bi razlikovali normalne poruke od onih koje nestaju, Instagram je uveo i posebne ikone, piše Mashable. 

Opcija videa uživo biće dostupna u sljedećih nekoliko nedelja, a i snimci će, kao i na Snepčetu, nestajati. Kod Instagrama oni će, doduše, nestajati odmah nakon završetka strima dok je na Snepčetu korisnici, kojima je poslat, ipak mogu otvoriti bilo kada. 

Vaš strim Instagram će po svom algoritmu ponuditi pratiteljima koji bi za njega najviše mogli biti zainteresirani, a naravno, postojaće mogućnost komentarisanja, kao i pregleda ko gleda strim, baš kao na Fejsbuku.

Aplikacija koja se sad opasno širi i na teritorij Fejsbuka i Snepčeta, "pričama" je privukla sto miliona korisnika dnevno (što je oko trećina njihove dnevno aktivne korisničke baze), a s novim opcijama, i brojke bi mogle bi znatno da se poboljšaju.

Portal Analitika