Politika

Knežević: Protest i bojkot izvjesni, vjerujem u zajednički stav opozicije

Dok čekamo Glavni odbor Bošnjačke stranke koji je zakazan za sjutra i konačnu odluku hoće li formirati Vladu sa DPS-om te koliko će funkcija dobiti, iz Demokratskog fronta stižu najave o gotovo izvjesnom bojkotu Parlamenta i protestima.
Knežević: Protest i bojkot izvjesni, vjerujem u zajednički stav opozicije
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik DF-a Milan Knežević, u izjavi za portal Antena M, kaže da ako manjinske stranke pođu sa DPS-om, što svi očekuju, njegova partija, a vjeruje i ostatak opozicije zauzeće vrlo brzo zajednički stav.

"Ponuda i dalje stoji, ponuda je vrlo korektna i ona je više od onoga što nudi DPS, i na njima je da odluče da li žele zajedno sa crnogorskom opozicijom da mijenjaju Crnu Goru. Ukoliko se manjinske partije ipak odluče za koaliciju sa DPS-om, Demokratski, mi smo najavili i bojkot i proteste, to su opcije koje su u igri i čini mi se u ovom trenutku vrlo izvjesne", rekao je Knežević.

Pitali smo ga da li vjeruje da će protest i bojkot podržati građanski dio opozicije.

"Mi smo se na prvim sastancima opozicije dogovorili oko nekoliko važnih tačaka-da ne priznamo rezultate izbora, da se mora istražiti sve u vezi sa takozvanim tetorističkim udarom, da bojkotujemo konstitutivnu sjednicu Skupštine, a bilo je razgovora i o varijanti protesta. Očekujem da će sastanak opozicije biti vrlo brzo održan, i da ćemo izaći sa zajedničkim stavom povodom najnovijih najava o formiranju Vlade DPS-a i manjinskih stranaka", zaključio je Knežević.

Prema našim saznanjima, konačna raspodjela funkcija koje bi trebalo da pripadnu manjinskim strankama nije završena.

Antena M 

Portal Analitika