Crna hronika

Bošković pušten iz pritvora

Sutkinja Vesna Moštrokol juče je u podgoričkom Višem sudu uvažila prijedlog odbrane bivšeg vlasnika kompanije ,,Krisma“ Nebojše Boškovića i ukinula mu pritvor u kojem je proveo 20 mjeseci. Bošković se tereti da je sa Beograđaninom Milošem Čujovićem sa tuđih bankovnih računa skinuo vi- še od milion eura.
Bošković pušten iz pritvora
Portal AnalitikaIzvor

U obrazloženju o ukidanju pritvora Boškoviću, advokat Ratko Pantović je naveo da se pritvor u kojem je njegov branjenik već 20 mjeseci pretvorio u kaznu. Advokat Pantović kazao je da je Bošković veoma narušenog zdravlja. - Do sada su ga zatvorski čuvari nekoliko puta zaticali u ćeliji u nesvjesnom stanju. Medicinska dokumentacija iz ZIKS-a biće dostavljena sudu – pojasnio je advokat Pantović. Osim toga, prema riječima advokata Pantovića, razlog zbog kojeg Bošković treba da bude na slobodi je i opstanak firmi kojim rukovodi, a samim tim I njegovih zaposlenika koji su većina porodični ljudi.

-Poznato je da je prije hapšenja Bošković bio uspješan privrednik i da je godišnji promet kompanija koje je on vodio iznosio preko 30.000.000 eura. Međutim, njegovim držanjem u pritvoru neke od tih kompanija su u stečaju, a neke pred bankrotom, što znači da će na desetine radnika koji izdržavaju porodice ostati bez posla. Osim toga i sam Bošković je porodičan čovjek koji ima troje djece – objasnio je Pantović.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika