Društvo

“Vremeplov” za bolju informisanost mladih o kulturi i istoriji Cetinja

NVO Građanski kreativni centar pokreće novi projekat "Vremeplov" koji za cilj ima povećanje stepena informisanosti mladih na Cetinju o kulturi i istoriji svog grada i zemlje.
“Vremeplov” za bolju informisanost mladih o kulturi i istoriji Cetinja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Inicijativa je potekla od grupe mladih koji su smatrali da im je neophodno da poboljšaju znanje o istoriji mjesta u kome su rođeni i u kom žive i time budu vjerodostojni predstavnici svoje lokalne zajednice upućeni dovoljno da svoje prijatelje, poznanike i saradnike koji dođu u goste upute u osnovne istorijske činjenice - objasnili su zi Građanskog kreativnog centra.

Na projektu će mladima radionice držati istaknuti predavači sa Univerziteta i imaće priliku da posjete kulturno-istorijske insititucije zajedno sa s vodičem koji će ih detaljno informisati o neophodnim činjenicama.

Kao centralnu aktivnosti mladi će imati zadatak da realizuju veliki Istorijski karavan koji će obuhvatiti više aktivnosti (laviirint, kulturno-umjetnički program, potragu za blagom, predstavjanje tradicije našeg grada i zemlje, foto-kabina "Put kroz vrijeme").

Projekat obuhvata i više diskusija na različite teme koje će realizovati u saradnji sa Američkom čitaonicom na Cetinju.

Projekat je finansiran od strane FAKT-a kroz program Građanska akcija.

Portal Analitika