Društvo

U posljednjem periodu u Crnoj Gori 55 osoba poginulo na putevima

ALFA Centar je, simulacijom saobraćajne nezgode na raskrsnici Nikšić–Cetinje –Podgorica, skrenuo pažnju javnosti na saobraćajne nezgode, njihove posljedice, kao i mjere koje se mogu preduzeti da se one spriječe.
 U posljednjem periodu u Crnoj Gori 55 osoba poginulo na putevima
Portal AnalitikaIzvor

Marko Radusinović iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja apelovao je na građane da poštuju saobraćajne propise i pozvao na veću komunikaciju svih aktera u društvu.

"Neophodna je veća komunikacija između državnih organa, NVO i medija u unapređenju bezbjednosti saobraćaja”, naveo je Radusinović, prenosi Mina. 

On je dodao da je u posljednjem periodu u Crnoj Gori 55 osoba poginulo, i pozvao sve učesnike na veću odgovornost.

Edvin Hodžić iz Zavoda za hitnu pomoć naglasio je važnost funkiconisanja specijalnih službi, prvenstveno službe hitne pomoć, i ukazao koliko je važno stići na vrijeme i znati pružiti adekvatnu prvu pomoć povrijeđenima u nezgodama.

Izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović, saopštio je da ne postoji uređen sistem bezbjednosti saobraćaja, i naglasio potrebu inteziviranja preventivnog rada u toj oblasti i edukacije svih učesnika u saobraćaju, prvenstveno najmlađih.

U svijetu se svake treće nedjelje mjeseca novembra obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća. 

Taj datum počeo se obilježavati 1995. a 2005. priznat je od Ujedinjenih nacija kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

ALFA Centar se, kako se navodi u saopštenju te NVO, ove godine peti put našao na svjetskoj mapi organizacija koje obilježavaju ovaj datum kao jedina organizacija iz Crne Gore.

 

Portal Analitika