Košarka

Dubljević: Da se odmorimo i pripremimo za Italiju

Ženska seniorska reprezentacija savladala je u Tirani selekciju Albanije 114:56 (30:12, 27:14, 38:17, 19:13) u utakmici petog kola C grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine biti odigrano u Češkoj.
Dubljević: Da se odmorimo i pripremimo za Italiju
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda protiv autsajdera u kvalifikacionoj grupi poslužila je kao uvertira za meč odluke protiv Italije koji se u srijedu igra u Podgorici i u kojem je potrebna pobjeda za četvrto učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

- Sve djevojke su dobile priliku i pružili smo dobro izdanje. Ispravili smo neke greške koje smo imali u prethodnim duelima i možemo da budemo zadovoljni. Vjerujem da ćemo u najvažnijem duelu u kvalifikacijama pružiti najbolje izdanje i pobjedom protiv Italije osigurati plasman na Evropsko prvenstvo – kazao je trener Goran Bošković.

U redovima naše reprezentacije Jelena Dubljević postigla je 20 poena i imala deset skokova. Iva Perovanović postigla je 20 poena i imala tri uhvaćene lopte.

- Utakmica je prošla onako kako smo i planirale i pokušale smo da je iskoristimo na najbolji način za pripremu odlučujućeg duela protiv Albanije. Bilo je teško zbog činjenice da je Albanija igrala zonu tokom svih 40 minuta, a najvažnije je da su sve djevojke ostale zdrave i da su igračice koje su dobile priliku sa klupe, dale izuzetan doprinos i pružile sjajno izdanje. Vjerujem da ćemo se odmoriti i potom na najbolji način pripremiti za najvažniji meč u kvalifikacijama u kojem želimo pobjedu za plasman na Eurobasket – kazala je Dubljević.

Meč odluke za plasman na Eurobasket, u kojem će rivali biti Crna Gora i Italija na programu je u srijedu, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u 18 sati.

Portal Analitika