Crna hronika

Na pantalonama Bokana tragovi okrivljenih

Na pantalonama Želimira Bokana pronađeni su biološki tragovi Rufina Vujovića, Anele Koljenović i Renata Berišića, optuženih za njegovo ubistvo, navodi se u DNK nalazu koji je prezentovan juče u podgoričkom Višem sudu. Vujović, Koljenović i Berišić terete se za svirepo ubistvo Bokana, u njegovoj kući, sredinom marta prošle godine.
Na pantalonama Bokana tragovi okrivljenih
Portal AnalitikaIzvor

Svijetlo braon pantalone Bokana, policija je pronašla na tabureu u dnevnom boravku njegove kuće.

U nalazu se navodi da je optužena Koljenović ,,ostavila tragove na ulaznim vratima Bokanove kuće, spoljnjem dijelu kutije za noževe, na drvenoj ručki i samolepljivoj izolir traci“.  U kući gdje je Bokan ubijen, pronađeni su i tragovi Vujovića i Berišića, ali u manjem obimu. DNK nalazom tragova izuzetih iz automobila ,,smart“ utvrđeno je da pripadaju svim optuženim čime je potvrđena njihova odbrana u djelu gdje tvrde da su se tim automobilom dovezli do kuće pokojnog Bokana. 

Vještak hemijske struke Nikola Božović juče je potvrdio da je oko 5 grama heroina  pronađeno pretresom kuće Barišića. Vujović, Koljenović i Berišić našli su se na optuženičkoj klupi zbog optužbi da su u noći između 15. i 16. marta prošle godine iz koristoljublja na svirep način ubili Bokan u njegovoj kući u Baru.

Tijelo carinika u penziji, dva dana kasnije pronašao je njegov sin. Vujović je, kako se sumnja, bio organizator, koji je nagovorio Berišića i njegovu djevojku Anelu da opljačkaju Bokana. Berišić se osim ubistva tereti i za nedozvoljeno držanje heroina. Kod njega je pronađeno 11 polutki droge. Pokojni Bokan je poznavao Vujovića, kojeg je zajedno sa Koljenović i Berišićem te kobne večeri ugostio u svojoj kući u Baru. Rezultati istrage ukazuju da su okrivljeni znali da Bokan ima novac u porodičnoj kući. Koristeći Vujovićevo poznanstvo sa žrtvom, trojac je bez problema ušao u kuću Bokana.

Na tijelu žrtve bilo je 40 ubodnih rana. Istražitelji pretpostavljaju da su iz kuće odnijeli više komada lovačkog oružja i vrijednih predmeta. Suđenje se nastavlja 27. januara naredne godine. Proces vodi sudija Vladimir Novović.

Pobjeda

Portal Analitika