Crna hronika

Taksista potvrdio da je u noći ubistva prevozio Đurišića

Taksista iz Ulcinja Smail Tuškić juče je kazao da je u noći ubistva sugrađanke Stane Božović (67) u dva navrata prevozio optuženog Gorana Đurišića (51) i dva albanska državljanina. Sudski proces vodi sudija Vladimir Novović. Đurišić se tereti da je septembra prošle godine zajedno sa Ardian Pjetrom, te maloljetnim P.A. (16) i P.A. (17), državljanima Albanije, opljačkao staricu a nakon toga je ubio.
Taksista potvrdio da je u noći ubistva prevozio Đurišića
Portal AnalitikaIzvor

Božović je preminula usljed gušenja i udaraca koje su joj razbojnici zadali dok su joj ruke i noge bile vezane selotejp trakom.

Tuškić je ispričao da je Đurišić naručio vožnju preko centrale taksi kuće za koju radi.

 “Kazao mi je da dva njegova radnika povezem do Meteriza i obećao da će mi za tu vožnju platiti narednog dana “, kazao je svjedok. Pošto je odradio nekoliko tura, Tuškić je naveo da je od Đurišića uslijedio još jedan poziv za vožnju.

“Sjećam se da me pitao koliko košta da dvojicu njegovih poznanika prevezem do granice sa Albanijom. Pristao sam to da odradim za 25 eura. Primijetio sam da su dva mladića koje sam vozio bili jako mladi i da tokom puta nijesu komunicirali. Na moje zapitkivanje su mi odgovorili da su iz Kupresa. Ostavio sam ih na stari prelaz i to je sve što o tome znam”,  ustvrdio je juče Tuškić.

Odgovarajući na pitanja suda, svjedok je ispričao da je poznavao Stanu Božović i njenog supruga, ali da mu nijesu bile poznate njihove imovinske prilike niti je o tome bilo što čuo u Ulcinju. Prema navodima optužnice koju zastupa zamjenik Višeg državnog tužioca Ljiljana Lakić,  Goran Đurišić je Ardianu Pjetru predložio da od Božović otmu 350.000 eura nakon čega je za taj posao angažovao dvojcu maloljetnika. “Đurišić je maloljetnicima nabavio rukavice i selotejp traku, te dok su tukli staricu, on i je čuvao stražu,. Nakon počinjenog krivičnog djela Đurišić je maloljetnike prebacio  taksijem do granice Albanije”, navodi se u optužnici.

Pobjeda

Portal Analitika