Rukomet

ADŽIĆ: Veliko iskustvo za mlade igračice

Duel protiv Glasverketa je veliko iskustvo za mlade igračice, a najviše će im koristiti posljednjih 15-ak minuta u kojima se odlučivao pobjednik, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžićnakon trijumfa (22:21) protiv norveškog tima u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona. Adžić je istakao da je važno što su mlade igračice iznijele teret u situaciji kada su najiskusnije bile pošteđene, a vjeruje da će to koristiti timu sve do maja, kada bi Budućnost, četvrti put trebalo da nastupi na finalnom turniru Lige šampiona.
ADŽIĆ: Veliko iskustvo za mlade igračice
Portal AnalitikaIzvor

– Zahvalnost fenomenalnoj publici koja je doprinijela da mlade igračice izdrže uzbudljiv finiš i dođu do pobjede. Ovo je veliko iskustvo i za njih i za mene kao trenera, a najviše nam je dragocjeno bilo posljednjih 10- 15 minuta. Drago mi je da smo izvukli meč bez najiskusnijih igračica i ovo će nam koristiti sve do maja, kada ćemo vjerujem, igrati najvažnije mečeve u sezoni. Glasverket je izgubio sve mečeve, ali je imao odličan pristup u svim duelima. To je mladi tim koji je donio nešto novo Ligi šampiona – rekao je Adžić.

Itana Grbić je igrala na poziciji srednjeg beka i sjajnog razigravala ekipu, a postigla je i dva gola.

– Otvorile smo duel veoma dobro, ali kasnije je došlo do pada u našoj igri. Trener nas je pripremao kao da je u pitanju finale Lige šampiona, a zabavnije je i veće iskustvo za nas, kada je utakmica ovako neizvjesna – kazala je Grbić.

Bek Vanesa Agović istakla je da je zadovoljna zbog činjenice da su mlađe igračice iznijele teret u petoj pobjedi u Ligi šampiona.

– Dobro smo počele i u odbrani i u napadu, ali desio se pad u igri u drugom poluvremenu. Drago mi je da smo mi mlade iznijele teret meča i došle do pobjede –kazala je Agović.

Portal Analitika