Politika

Susret ministra Pejanović Đurišić i predstavnika Atlantskog savjeta SAD

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić sastala se danas sa izvršnim potpredsjednikom Atlantskog savjeta Sjedinjenih Američkih Država Dejmonom Vilsonom i članom Izvršnog komiteta i Odbora direktora Atlantskog savjeta SAD ambasadorom Robertom Gelbardom.
Susret ministra Pejanović Đurišić i predstavnika Atlantskog savjeta SAD
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Pejanović Đurišić upoznala je sagovornike sa agendom Ministarstva odbrane u okviru procesa pridruživanja Alijansi i istakla spremnost Crne Gore da, i u statusu zemlje posmatrača, podrži sve inicijative Alijanse koje imaju za cilj unaprijeđenje bezbjednosne situacije. Takođe, Pejanović Đurišić je naglasila da će Crna Gora, kao zemlja koja snažno zastupa NATO politiku „otvorenih vrata“, nastaviti da podržava evroatlantske aspiracije i integracije drugih zemalja, navodeći da one predstavljaju preduslov za bezbjednost i mir regiona i Evrope.

Predstavnici Atlanstkog savjeta SAD Vilson i Gelbard istakli su izvanredan napredak koji je Crna Gora ostvarila na polju evroatlantskih integracija i naglasili da Crna Gora predstavlja primjer zemlje koja je postala značajan kontributor bezbjednosti, te faktor stabilnosti u regionu odnosno da, kao takva, daje značajan doprinos bezbjednosti na globalnom nivou.

Portal Analitika