Društvo

Odgovor Ministarstva poljoprivrede: Umjesto što falsifikujete, dokažite svoje tvrdnje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uputilo je odgovor Centru za demokratsku tranziciju povodom njihovih navoda da analitička kartica nije objavljena na vrijeme. Saopštenje prenosimo u cjelini.
Odgovor Ministarstva poljoprivrede: Umjesto što falsifikujete, dokažite svoje tvrdnje
Portal AnalitikaIzvor

“Centar za demokratsku tranziciju(CDT) oglasio se još jednom nudeći istu, praznu priču, ponovo bez valjanog dokaza. Zamjenom teza CDT pokušava da prikrije neprofesionalan rad i grubi falsifikat. Ministarstvo poljoprivrede ostaje pri svojim tvrdnjama i crnogorskoj javnosti dva puta je ponudilo dokaz da je analitička kartica objavljena na vrijeme. Nasuprot Ministarstvu, CDT je crnogorskoj javnosti ponudio falsifikat.

U ovoj polemici jedna strana ne govori istinu, a svrha javne polemike je da se utvrdi istina. Pozivamo CDT da objavi svoj „nepobitni dokaz“ i time da puni doprinos ocjeni transparetnosti rada državnih institucija, jer "završiti javnu polemiku uz otvorenost da sve dokaze koje ima CDT prezentira nadležnim institucijama" ne priliči jednoj nevladinoj organizaciji. Zar nije sud javnostio bio i razlog oglašavanja CDT? Zato, dokaze na sto!”, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

(foto: pinkm.me)

Portal Analitika