Politika

Mandić, Medojević i Knežević: Što god dođe mi smo mu naredni

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević obratili su se javnosti saopštenjem. Objavljujemo ga integralno.
Mandić, Medojević i Knežević: Što god dođe mi smo mu naredni
Portal AnalitikaIzvor

Najnovijom, 88 verzijom takozvanog državnog udara SDT Milivoje Katnić je još jednom potvrdio stavove DF-a da se radi o najobičnijoj podmetačini Mila Đukanovića i Bebe Popovića, sa ciljem da se spriječi očigledni i očekivani poraz režima na izborima 16.10. Tom "junačkom taliku" trebalo je mjesec dana da stisne petlju i učini javnim ono što smi svi znali - da je dio paklenog plana mafije da se obračunaju svim sredstvima sa najjačom i najorganizovanijom demokratskom opozicionom snagom - Demokratskim frontom.

Mjesec dana je trebalo SDT-u da izmisli i iskonstruiše tužni scenario zasnovan na iskazima dvojice kriminalaca i najsitnijih policijskih doušnika, Paje i Sindje, koji su za krvavi mafijaški novac pristali na ovu opasnu avanturu, koje je mogla, i još uvijek može da izazove haos i sukobe u Crnoj Gori. Istovremeno, Katnić obavještava javnost o zavjeri nama nepoznatih Rusa, kao i drugih uhapšenih lica iz Srbije, kojima se pripisuje postojanje nekog zajedničkog zavjereničkog plana sa DF, a koje niko u DF niti poznaje niti su ikad imali bilo kakve kontakte sa bilo kojim od njih, što čitav scenario čini besmislenim, bolesnim i opasnim.

Sada je sam Katnić, oslobađanjem Paje i promjenom statusa u optužnici za Sinđu, koji više nije organizator terorističke grupe, već samo obični član, dokazao da je brutalno obmanuo crnogorsku javnost 16.10. i da je vodio montiranu akciju, sa samo jednim ciljem - da spriječi pobjedu DF i opozicije i sačuva lopovski režim. Ovakvim direktnim miješanjem u političke procese i stavljanjem na stranu lopovskog režima, Katnić je ispisao jednu od najsramnijih stranica u crnogorskoj istoriji, i učestvovao u jedinom pravom državnom udaru, gdje je obukao pancir, opasao se sa dva pištolja, uzeo dvocijevku u ruke i lično uhapsio ostarjelu ravnogorku Branku na Bogetićima, suspendujući Ustav, zloupotrebljavajući službena ovlašćenja i time direktno ugrozio suverenost države, zbog čega će sigurno odgovarati pred tužilaštvom i sudovima slobodne Crne Gore.

U najboljem maniru totalitarnih, korumpiranih režima, takozvani tužilac Katnić se drznuo da krene u otvoreni državni udar i da kompletnu vast preda Đukanoviću lično i da direktnom prijetnjom pomogne tajnom policajcu Markoviću da slomi većinsku volju u Glavnom odboru Bošnjačke strake čiji članovi ne pristaju da budu izmećari i sluge mafijaškog režima.

Demokratski front javno poziva Katnića, Markovića i Đukanovića da odmah odustanu od ove opasne igre, kojom se želi, zloupotrebom državnih organa, na kriminalan i nezakonit način, obračunati sa najjačim opozicionim subjektom Demokratskim Frontom, kako bi ostatak opozicije zaplašili, a stranke manjinskih naroda dovele pod apsolutnu kontrolu zločinačke kriminalne organizacije na čijem čelu je Milo Đukanović.

i pored činjenice što privatno tužilaštvo Đukanovića i danas privodi mlade ljude i aktiviste DF širom Crne Gore, slično kao što su ih privodili 14. i 15.10 prije izbora, i nastavljaju represiju prema aktivistima Demokratskog Fronta, koristimo ovu priliku da uputimo jedno od poslednjih upozorenja lopovskoj družini i njihovim jurišnicima, da odustanu od nasilja, jer batina ima dva kraja, a oni dobro znaju da mi nećeno ustuknuti i ćutke prihvatiti bilo kakve režimske monaže. Demokratski Front podržava ogroman broj slobodnih ljudi, kojima je dosta pljačke, poniženja, nepravde  i čije je strpljenje na samoj ivici, tako da bi nastavak ovog progona od strane Đukanovica i Katnića, mogao da prouzrokuje nesagledive posledice za sve u Crnoj Gori.

Demokratski front ovih dana intenzivira svoju političku aktivnost, s jedne srane informišući hiljade naših aktivista o nastavku borbe za novu slobodnu Crnu Goru, a sa druge strane, upoznavajući naše prijatelje u međunarodnoj zajednici o represiji režima prema DF i ostatku opozicije i uvođenju otvorene diktature.

DF se zalaže za političke metode borbe i mirno rešavanje duboke političke krize u zemlji, i pozivamo sve koji imaju bilo kakvu moć i uticaj da pomognu Crnoj Gori, kako bi odvratili odnarođeni režim od nasilja, montiranih procesa, zastrašivanja i reresije prema neistomišljenicima. Istorija Crne Gore je prepuna montiranih procesa i nerazumnih postupaka ranijih režima, koji su često vodili srašnim bratoubilačkim sukobima i tragedijama od kojih se Crna Gora nije ni do dan danas oporavila. Cijenimo da sadašnja Crna Gora ne bi smjela da ponovo prolazi nenaučene lekcije iz istorije, ali, kako bi rekao naš Njegoš: " što god dođe mi smo mu naredni".

 

 

 

Portal Analitika