Društvo

Počela rekonstrukcija Bajove ulice na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i direktor Direkcije javnih radova Milan Martinović obišli su radove na rekonstrukciji Bajove ulice.
Počela rekonstrukcija Bajove ulice na Cetinju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tokom obilaska radova, gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo povodom početka radova na rekonstrukciji Bajove ulice, koja predstavlja jednu od najznačajnijih saobraćajnica u našem gradu.

- Riječ je o projektu kojim će se obezbijediti bolja saobraćajna rješenja u samom centru grada, ali i uspostaviti potpuno nova komunalna infrastruktura na ovom potezu. Radovi će podrazumijevati rekonstrukciju postojećih i izgradnju nedostajućih tehničkih instalacija, počevši od vodovodnih priključenja, atmosferske i fekalne kanalizacije, pa sve do telefonskih i elektro instalacija.

Ipak, ono što posebno želim naglasiti jeste da ćemo u predstojećem vremenu dobiti modernu saobraćajnicu sa dvije saobraćajne trake i skoro 90 parking mjesta, pri čemu će biti izgrađene rampe za prilaz lica sa invaliditetom - istakao je on.

Direktor Direkcije javnih radova Milan Martinović iskazao je zadovoljstvo povodom početka realizacije još jednog značajnog infrastrukturnog projekta u Prijestonici Cetinje.

- Zadovoljan sam što smo nakon dugih tenderskih procedura konačno krenuli sa radovima na rekonstrukciji Bajove ulice. Riječ o jednom značajnom projektu iz oblasti saobraćajne infrastrukture koji predstavlja nastavak uspješne saradnje Direkcija javnih radova i Prijestonice Cetinje - naglasio je on.

Prema planiranoj dinamici, završetak radova očekuje se do marta 2017. godine, a vrijednost projekta je gotovo milion eura.

Portal Analitika